Logga Upp

Sök          Sökhjälp
annons2
annons3
Alice Grimm Larsson 2020-01-23

Bild:Okänd

Alice på Riksgymnasiet har intervjuat Marita på skolan angående jobbmässan.

Jobbmässan är ett evenemang som vi har en gång per år och det är ett bra tillfälle för våra elever, att få nätverka, få bra tips från utställarna och fylla sin ”ryggsäck” med handfasta förslag på hur ett jobbansökan kan se ut. Många företag som är med i Angeredsutmaningen kommer hit och medverkar på Jobbmässan, det är också ett bra sätt för dem att få träffa våra elever..


Jobbmässan hölls första gången i Angeredsgymnasiets arena 13 januari 2017. 

Då kom ungefär ett 40-tal företag för att informera och hjälpa elever på skolan in i arbetslivet. Företagen vill hjälpa förortens ungdomar att få  kontakt med arbetslivet, och hjälpa de på traven till att hitta ett bra jobb. 

Denna mässan ordnas för att elever ska få upp ögonen för olika yrken och lättare ska veta vad de ska göra efter gymnasiet. På mässan får de möjlighet att prata med människor som elever annars inte pratar med och hjälpa de att få inblick i olika yrken.

Med på mässan är bland annat företag som hjälper ungdomarna att söka sommarjobb eller så kan de gå på seminarier om hur arbetsmarknaden fungerar, hur man skriver ett cv eller annat som är relevant för yrkeslivet. 

Marita berättar att jobbmässan inriktar sig inte på någon speciell målgrupp utan den är till för alla elever på skolan.

Det brukar vara runt 30-40 personer från olika företag som kommer till jobbmässan.

“Vårt kontor heter ”Utmaningsrummet” och ligger bredvid skolans expedition i entrén. Det är  ett kontor där vi kan samlas och planera våra evenemang och även för att träffa olika utmanare som kommer på besök.”, berättar Marita.

Det är vi i styrgruppen som arbetar med att organisera jobbmässan och vi får fin hjälp av våra kollegor på skolan med det praktiska, som att få upp alla bord och teknik som skall fungera. Vi har också elever som är med som värdar.

Jobbmässan har inga speciella öppettider, men vi ses på samma tid varje onsdag.

De vanliga frågorna som jobbmässan får är mest från eleverna och de frågorna handlar mest om hur man kan söka arbete. Från företagen är de mest frågor om hur de kan hjälpa till med olika utmaningar, exempelvis praktikplatser och mentorstöd.

Det elever kan få hjälp med hos oss är att få kontakt med olika företag, CV-hjälp, APl-platser och hur man söker stipendier exempelvis.

Vi frågade Marita vad hennes uppgift var i jobbmässan, då svarade hon så här: “Jag brukar förbereda mycket inför mässan med hur det skall se ut med bord och vilka företag som skall vara med mera, men vi hjälps åt med det mesta i Styrgruppen.”

 

 

 

Tipsa en vän     Skriv utEnsamma barn

Skriv i Angeredswebben

Matsedel

Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.

Testannons 1

Testannons 2

Testannons 3

Angeredsgymnasiet FB

Angeredsgymnasiet Insta
Angeredswebben
Ansvarig utgivare:   Rickard Strid
Webmaster:   Rickard Strid
Redaktion:   Emil, Sofia, James, Wilma, Alice, Hanna, Sabina Sakic, Torbjörn, Gustav