Logga Upp

Sök          Sökhjälp
annons2
annons3

Nu talmansrunda även på Angeredsgymnasiet


Emma Travljanin 2021-11-12

Gilan, Aysel och Glory tillsammans med Riksdagens andra vice talman Lotta Johnsson Fornave.
Gilan, Aysel och Glory tillsammans med Riksdagens andra vice talman Lotta Johnsson Fornave.


Medan de så kallade talmansrundorna avlöst varandra i huvudstaden med Riksdagens talman Andreas Norlén (m) i centrum och blivande statsminister Magdalena Andersson som maktspelande förhandlare så fick också skolan besök av Riksdagens andre vice talman Lotta Johnsson Fornave (v) som kom för att fira hundraårsjubileet för den svenska demokratin;
-- I hundra år har vi haft demokrati och kvinnors rösträtt, men vi får aldrig ta den för given.

Demokratin måste vårdas och värnas varje dag, menade talmannen när hon träffade tvåorna från ekonomi-, naturvetenskaps- och samhällsvetenskapsprogrammen.
Några av de som fick träffa Lotta Johnsson Fornave under besöket i Angered var Aysel Shiralyeva, som själv sitter i både Ungdomsfullmäktige och elevkårsstyrelsen, med kamrater;
--Det var jättekul och få träffa Sveriges andre vice talman. Hon var trevlig och motiverade oss till att ta mera del av politiken, berättar Aysel.
--Vi fick chansen att ställa massa med frågor till henne, det är inte en chans som alla får och därför är man ju glad att man går på Angeredsgymnasiet. Bland annat fick jag reda på att hon tidigare hade varit lärare i folkhögskolan och SFI, vilket jag tyckte var intressant.
Aysel och klasskamraterna Glory och Gilan tycker att det är viktigt att ta in talmannens budskap, att demokratin faktiskt kan hotas av mörka krafter i samhället.
--Alla goda krafter måste samverka för att alltid vara på sin vakt. Historian visar många fruktansvärda exempel på när det kunnat gå i helt fel riktning, menade Lotta Johnsson Fonarve.
Aysel, Gilan och Glory fick också tillfälle att berätta lite om sig själva.
--Man märkte att hon var intresserad och brydde sig. Det var fint.

Tipsa en vän     Skriv utMatsedel

Angeredsutmaningen

Ensamma barn

Skriv i Angeredswebben

Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.

Testannons 1

Testannons 2

Testannons 3

Angeredsgymnasiet FB

Angeredsgymnasiet Insta
Angeredswebben
Ansvarig utgivare:   Rickard Strid
Webmaster:   Rickard Strid
Redaktion:   Oskar , Elias, Clara, Wilma, Alice, Anton, Sabina Sakic, Torbjörn, Gustav