Logga Upp

Sök          Sökhjälp
annons2
annons3

Nyfiken på vad som händer på Angeredsgymnasiet just nu?


Clara Eriksson 2022-11-18


Jag har intervjuat Catarina Jostéus och Mia Brkic som arbetar på Angeredsgymnasiet gällande de olika aktiviteterna som händer på skolan.

Catarina berättade följande saker om ungdomsmässan. Syftet med Ungdomsmässan är att få bra relation med blivande elever och nuvarande elever då alla verksamheter i Angered träffar eleverna på olika tider under dagen. Målgruppen är 13-20 år.

Det var många verksamheter som var med på Ungdomsmässan, några av dessa var Gårdstens fritidsgård, Fältarna, Ungdomsmottagningen, Kulturskolan, Hälsoteket, Angereds Arena, Angeredsteatern, Motståndskraft mot rasism.

Ungefär 600 elever från området runt Angered kom, samt att det var 16 olika verksamheter. De av eleverna som var där som vi pratade med tyckte det var roligt att få veta vad man kan göra i Angered. Besökarna fick varsitt stämpelkort och kunde då samla stämplar hos de olika verksamheterna, de fick då göra olika saker hos dem för att få en stämpel. Det drogs 10 vinnare på varje pass och det blev sammanlagt 3 pass under dagen. Förutom ungdomsmässan har vi något som heter Öppet hus på skolan. Det finns ingen speciell dag för öppet hus utan man kontaktar Catarina på sociala medier om när man vill komma, då bokar hon in tider med de som är intresserade. Hon informerar då om skolan och visar ofta runt tillsammans med ungdomar som redan går på skolan och som läser det som eleven som är på besök är intresserad av.

Organisationen “Öppet Hus” anordnade studentmässan som pågick mellan kl.11:00 och 13:00. Detta var en mässa som var öppen för alla och det var första gången det anordnas något sådant här. Det kom fler elever än förväntat. Det var inga företag där, det var endast fokus på studenterna. Tidigare elever pratade om utbildningarna de går, det var också de som var inspirationen till detta. En sak de fick hjälp med var att skriva CV. I Angeredsutmaningen ingår: Torbjörn Stenson, Marita Andreasson, Cornelia Westerlund, Jeanette Danielsson och Malin Bengtsson. 
Tipsa en vän Skriv utMatsedel

FOTOKURS 2023

Angeredsutmaningen

Ensamma barn

Skriv i Angeredswebben

Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.

Testannons 1

Testannons 2

Testannons 3

Angeredsgymnasiet FB

Angeredsgymnasiet Insta
Angeredswebben
Ansvarig utgivare:   Rickard Strid
Webmaster:   Rickard Strid
Redaktion:   Signe, Elias, Nellie, Clara, Olle, Lova, Engla, Sabina Sakic, Torbjörn, Alexander