Logga Upp

Sök          Sökhjälp
annons2
annons3
Många besökande under mingeldagen

Positiv respons från elever och personal!


Clara Eriksson, Lova Malm Skinnargård Elias Cederholm 2023-03-17

Bild:Elias Cederholm

Nu är mingeldagen på Angeredsgymnasiet slut, vi intervjuade både några elever och lärare vad de tyckte om dagen, detta är vad de hade att säga.

Mingeldagen är när ca. 400 niondeklassare från sex olika grundskolor runt om Angered besökte Angeredsgymnasiet för att kolla runt skolan lite inför gymnasieansökan, de fick gå runt skolan och kolla runt på de olika program som finns på skolan.

Torbjörn Wassenius som är lärare på Angeredsgymnasiet säger att detta var första gången man anordnade mingeldagen och det var 4-5 skolor till som kom på besök. Torbjörn började jobba på skolan för 8 år sedan och det första som slog honom var hur intresserade och engagerade lärarna var i sina elever.
- Det var fantastiskt hur lärarna såg och brydde sig om eleverna. Det är därför jag aldrig kommer att sluta jobba här, säger Torbjörn.

Lärare Torbjörn, ordförande i elevkåren Aysel och fritidsledare Catarina
Bild:Elias Cederholm
Lärare Torbjörn, ordförande i elevkåren Aysel och fritidsledare Catarina

Det var Carina Jostéus som tog initiativet till Mingeldagen. Hon är fritidsledare på skolan. Vi frågade henne varför hon tog detta initiativet.
- Oftast har gymnasieskolor Öppet Hus på kvällarna. Detta hade inte fungerat så bra för vår skola. Eftersom vi redan har samarbeten med grundskolorna i närområdet med orientering, fotboll och friidrott så tänkte vi att vi kunde ta det ytterligare ett steg längre. Vi är en gymnasieskola som ligger nära flera grundskolor, varför ska de behöva åka långt när vi finns? Därför bestämde vi oss för att erbjuda en Mingeldag under skoltid.

Aysel Shiraliyeva, ordförande för elevkåren, var med och representerade ekonomiprogrammet och elevkåren under dagen.
- Det har varit en jättekul dag där man får träffa många ungdomar och hjälpa dem i ett svårt beslut. 

 Eleverna som var på besök sa detta om dagen.
- Det var en bra dag! Man lärde sig mycket. Det verkar finnas lärare som bryr sig om en och det finns en fin elev-gemenskap, jag kommer att söka till Natur.

- Man känner till skolan och man känner många som går på skolan. Jag har sett de olika linjerna. Det har varit trevligt och intressant.

- Innan jag kom hit tänkte jag att Angeredsgymnasiet hade ett så dåligt rykte, varför skulle vi hit? Men när man väl kom hit så kändes det ju jättebra.

Tipsa en vän Skriv utMatsedel

FOTOKURS 2023

Angeredsutmaningen

Ensamma barn

Skriv i Angeredswebben

Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.

Testannons 1

Testannons 2

Testannons 3

Angeredsgymnasiet FB

Angeredsgymnasiet Insta
Angeredswebben
Ansvarig utgivare:   Rickard Strid
Webmaster:   Rickard Strid
Redaktion:   Signe, Elias, Nellie, Clara, Olle, Lova, Engla, Sabina Sakic, Torbjörn, Alexander