Logga Upp

Sök          Sökhjälp
annons2
annons3

PwC inspirerar ekonomerna
till att söka högre utbildning


Mahnaz Afzali 2020-10-08

Lisa, Diana, Emelie och Aleksander från PwC på startmöte med Ekonomiprogrammet.
Lisa, Diana, Emelie och Aleksander från PwC på startmöte med Ekonomiprogrammet.

Även i år fortsätter den internationella revisionsjätten PwC sin utbildningsinsats med att få ekonomieleverna på vår skola att förbereda sig så bra som möjligt för framtidens karriärval och att se möjligheterna i livet. Nu är det för sjätte året i rad som konceptet Include rullar in på ekonomiprogrammet med ekonomer, revisorer och jurister som alla vill lära känna eleverna och erbjuda dem sina egna berättelser från skola, universitet och arbetsliv som stöd för elevernas egen planering av framtiden.

När ekonomiettorna nyligen fick sitt första besök av Includegänget från PwC så var det den första av sammanlagt 12 lektioner utspridda över hela gymnasieutbildningen, som avslutas våren 2023.
-- Det kommer att handla om lektioner, studiebesök, genomförande av arbetsuppgifter och redovisning tillbaka inför byråanställda, berättar Lisa Päämaa som koordinerar just den här gruppen från företaget.
-- Ideen är ju att vi är ett gäng kollegor som följer samma elevgrupp under alla tre gymnasieåren.
Vid premiärmötet med klassen var det ömsesidiga presentationer, förstås, och därefter en genomgång av hur den 276000 man och kvinnor starka konsultbyrån spridit ut sig i närmare 160 länder så att endast några få mindre vita fläckar återstår på den röda världskarta som symboliserade byråns utbredning i världen.
-- En av anledningarna till att vi vill träffa eleverna på Angeredsgymnasiet är förstås att de besitter så många styrkor i språk och kulturkunskaper. Det är ju en oerhörd fördel om man som konsult kan möta en klient på dennes modersmål, berättade juristen Aleksander Pekkala Settland som hoppas att ungdomarna ser sina egna styrkor redan tidigt på gymnasiet.Tipsa en vän     Skriv utMatsedel

Ensamma barn

Skriv i Angeredswebben

Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.

Testannons 1

Testannons 2

Testannons 3

Angeredsgymnasiet FB

Angeredsgymnasiet Insta