Logga Upp

Sök          Sökhjälp
annons2
annons3

Riksdagsrollspel 2022


Johanna Rantsi 2022-03-21


Dagen efter ytterligare ett lyckat projekt på Angeredsgymnasiet fick vi i personalen följande från Johanna Rantsi, en av arrangörerna. Stolthet!

Ett flertal klasser har under två veckor fördjupat sig i aktuella politiska frågor klassvis, i riksdagsutskott. I tisdags samlades som i tvärklasser, partigrupper. De mötte ungdomspolitiker från våra riksdagspartiers ungdomsförbund som drillade dem i politik. Under eftermiddagen skrev eleverna partiprogram och förhandlingsstrategier. Igår höll vi sammanträde i plenum (Restaurang Blå) där eleverna höll enastående inledningstal om demokrati och politik. De debatterade åtta motioner om alltifrån medlemskap i NATO, förbud mot religiösa friskolor, till bensinskatt och kärnkraft. De förhandlade med varandra och fick uppleva hur det var att kompromissa fram politiska beslut och svårigheten att inte få helt som man vill. Eleverna fick leva, göra och skapa demokrati. En upplevelse som de kommer bära med sig länge.

De BRILJERADE i talarstolen och kommer nog aldrig glömma de rungande applåder de gav varandra efter alla deras inlägg!

Det rådde respekt för oliktänkande, försök till kompromisser och lycka när några partier lyckades få igenom sina motioner efter votering (omröstning) i plenum under eftermiddagen. Vi är stolta över att ett stort antal elever dessutom tog steget att bli medlemmar i olika politiska ungdomsförbund och förhoppningsvis kommer vara med och skapa mer demokrati och politik en lång tid framöver.


Tipsa en vän Skriv utMatsedel

Angeredsutmaningen

Ensamma barn

Skriv i Angeredswebben

Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.

Testannons 1

Testannons 2

Testannons 3

Angeredsgymnasiet FB

Angeredsgymnasiet Insta