Logga Upp

Sök          Sökhjälp
annons2
annons3
Avspärrning

Skolan Avspärrad


Anton Nilsson 2020-09-11

Bild:Anton Nilsson

Bild:Anton Nilsson

Skyltar informerar
Bild:Anton Nilsson
Skyltar informerar

Skärmar stänger av
Bild:Anton Nilsson
Skärmar stänger av

Under Corona tiderna så har Angeredsgymnasiet stängt av korridorer som är runt Riksgymnasiet, där det går elever som har det lite svårare att hantera viruset Corona inom dessa avspärrningarna. 

Jag har pratat med rektor för Riksgymnasiet, Anna Calina Folme och såhär säger hon om varför det är avspärrat och hur eleverna ska göra för att inte gå igenom Riksgymnasiets korridorer.

Det är då avspärrat i A korridoren och halva B korridoren. Detta på grund av att endast de eleverna som går på Riksgymnasiet får vistas i de delarna av skolan, då vissa har svårt att klara sig och är därför i riskgruppen. Så om de får Corona så kan i värsta fall följden att dö komma. Ni kanske då undrar varför de inte bara är hemma och det är för att eleverna får välja, tillsammans med sina vårdnadshavare om de ska vara i skolan och ta den risken, eller om de ska ha distansundervisning. 

De övriga elever i skolan får då inte vistas i Riksgymnasiets korridorer då de inte ska riskera att de i riskgruppen ska få viruset. Detta är nu en skolregel och de som inte följer den kommer få andra disciplinära åtgärder enligt skollagen, säger Calina. De andra eleverna ska då istället gå en omväg och att de ska helst vistas utomhus så mycket som möjligt. Men de kan även gå igenom andra korridorer, till exempel  väst korridoren, öst korridoren och även mitt korridoren från B korridoren. 

Alla mentorer har även pratat med sin klasser om varför det är avspärrningar i skolan och de åtgärder som kan tas vid ifall man går igenom ändå. Metoden för att hindra alla elever att gå igenom är att personalen runt där påminner eleverna om skollagen. Rektorerna har även börjat använda högtalarsystemet för att dagligen påminna alla om avspärrningarna, vikten av att  tvätta händerna noga och att sprita av sina arbetsplatser efter varje lektion.

De har även börjat fråga Riksgymnasiets elever om hur dem känner sig efter avspärrningarna men än så länge har de inte hunnit fråga så många då skolan ganska nyss börjat med avspärrningarna. 

De står också i kontakt med skolhälsovården om vad skolan ska göra ifall situationen med Corona förvärras och skolan kommer då följa deras rekommendationer om vilka åtgärder som ska tas.

 

Tipsa en vän     Skriv utMatsedel

Ensamma barn

Skriv i Angeredswebben

Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.

Testannons 1

Testannons 2

Testannons 3

Angeredsgymnasiet FB

Angeredsgymnasiet Insta