Logga Upp

Sök          Sökhjälp
annons2
annons3

Skolminister yrde genom korridorerna
Lina Axelsson Kihlblom besökte Angeredsgymnasiet


Rickard Strid 2022-03-22

Bild:Clara Eriksson & Elias Cederholm

Angeredsgymnasiet är inte ovana vid finbesök. Högt uppsatta kvinnor och män har genom åren besökt skolan och skapat både uppståndelse och rubriker. Denna tisdag, den 22 mars, var det dags för ytterligare ett. Angeredswebben var på plats för att bevista när Sveriges skolminister kom på blixtvisit.

Hösten 2021 tillträdde Lina Axelsson Kihlblom posten som Sveriges nya skolminister. Kihlblom, främst känd som rektorn som lyfte Ronnaskolan, en skola i ett utsatt område i Södertälje men också som som författare och soffgäst hos Skavlan, omtalas som idérik, processdriven och som en god samtalspartner. Det andas fart och fläkt och mycket riktigt var det som en virvelvind Kihlblom drog genom Angeredsgymnasiets korridorer. Angeredswebbens utsända fotografer fick snart erfara detta.

 

Bild:Clara Eriksson

Efter en hjärtlig välkomststund i entrén bar det i raskt tempo iväg genom korridorerna. Besök och visning av bibliotek och Kunskapsportalen hanns med i rasande tempo. I Kunskapsportalens lokaler slog sig Kihlbom vant i slang med med både personal och elever. Många handslag och skratt under övervakning av hela skolledningen.


Bild:Rickard Strid

Snart virvlade följet vidare genom korridorerna bara för att oplanerat stoppas av skolans egen Fru Talman, Johanna Rantsi som närmast kidnappade Kihlblom in i sitt klassrum för att presentera skolministern för sin klass. Kihlblom såg road ut och skolledningen fick allt ta det med ro.


Bild:Rickard Strid

Snart var tåget åter i rörelse och nästa stopp var planerat, en önskad träff med en VO-klass under ledning av Jason Stanley. Stämningen i klassrummet var mycket god och eleverna fick svar på sina frågor då Kihlblom bland annat förklarade sitt uppdrag som skolminister och att man vid hög ålder inte är alls lika säker på sakers tillstånd som man var i tonåren.


Bild:Elias Cederholm

Här lämnade Angeredswebben tåget men har hört att Kihlblom också hann med en träff med tolv elevambassadörer från skolans vårdprogram och en skara lärare som förklarade hur skolan arbetar för integration och mot hedersförtryck, språkets betydelse och att ett jobb och egen inkomst är nyckelfaktorer. Man lade också fram ett önskemål om riktade insatser - som inte behöver sökas - till skolor i socioekonomiskt utsatta områden där skolorna kan få extra medel för att ha dubbel bemanning med språkstöd.


Bild:Charlotte Persson

Senare på eftermiddagen kunde man se skolledningen stå och pusta ut i entrén efter det ystra besöket. Ytterligare ett finbesök avklarat med betyg A.


Tipsa en vän Skriv utMatsedel

Angeredsutmaningen

Ensamma barn

Skriv i Angeredswebben

Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.

Testannons 1

Testannons 2

Testannons 3

Angeredsgymnasiet FB

Angeredsgymnasiet Insta