Logga Upp

Sök          Sökhjälp
annons2
annons3

"Stödboken" ekonomitjejernas
bidrag till Stockholmsmässan


Hodan Ibrahim 2023-05-24

Rem och Maryan i sin fina monter på Stockholmsmässan.
Rem och Maryan i sin fina monter på Stockholmsmässan.

Simskoleentreprenören Muna Idow omgiven av frilansförfattarna Maryan Oog och Rem Alahmad.
Simskoleentreprenören Muna Idow omgiven av frilansförfattarna Maryan Oog och Rem Alahmad.

-Skolstress är inte att leka med, konstaterar Rem Alahmad i ekonomitvåan, som tillsammans med klasskompisen Maryan Oog startade UF-företaget REMA uf och skrev ”Stödboken” om det allvarliga ämnet. Nu står de på Stockholmsmässan i Älvsjö och SM i Ung Företagsamhet och verkar vara de minst stressade i hela huvudstaden. Ja, möjligtvis då med undantag av skolans firade  simskoledrottning Muna Idow, som förstås också dök upp på mässan för att utbilda lärare från hela landet. Hon som drev UF-företag 2020 och sen fick stipendium av kungen.

-Det är jätteroligt att vara här, man lär sig så mycket av att prata med människor och att se hur andra UF-företag från hela landet jobbat under året, säger Rem.
-Alla är så duktiga och det finns massor av roliga affärsidéer med nya produkter, varor och tjänster.
-Och det är kul att se att vi står oss fint i den konkurrensen, vår bok ”Stödboken” och monter håller hög klass och nyfikenheten på boken har varit stor, tillägger Maryan.

I sin bok delar tjejerna med sig av tips om studieteknik och sätt att tänka för att må bra och nå goda studieresultat. De har också intervjuat några vuxna om hur de gjorde för att nå sina mål i livet, bland annat chipstillverkaren Estrella ABs verkställande direktör Ulrika Wallberg och Schillerska gymnasiets rektor Ola Lindhé, som var deras egen rektor när de började på Angeredsgymnasiet.

-Vi har sett att ”Stödboken” är angelägen och vi förstår av frågorna från mässbesökarna att många hade velat ha en sådan när de börjat plugga, noterar Rem.

Både Rem och Maryan funderar som bäst på hur de skall arbeta vidare med sin bok efter att UF-året tar slut. Att göra som Muna och starta eget företag direkt efter gymnasiet är ett stort steg, men ett som inspirerar. Idag driver Muna Idow sitt företag Mermaid AB som hon själv ser som livräddande:

-Det är jättekul att driva företag och att vara sin egen chef. Men allra mest fantastiskt är ju att jag får vara med och rädda liv genom att lära fler att simma. Jättemånga i vårt land har aldrig fått chansen, nu får de den av mig, säger Muna som håller kontakt med omvärlden genom egna hemsidan https://www.mermaidsimskola.se/

-Men på något sätt skall Stödboken fortsätta säljas. Vem vet det kanske dyker upp en bokförläggare som är intresserad här på mässan, hälsar Maryan från Stockholm.

Boken finns både i tryckt pappersformat och att ladda ned som E-bok. I SM i Ung Företagsamhet deltar i år 800 UF-företagare ifrån hela landet. Tjejerna har haft god hjälp i mässförberedelserna  av sina rådgivare från både WonderBrand och Tripnet, Vinnare av hela tävlingen Årets UF-företag 2023 blev göteborgarna SOBB UF från Kitas gymnasium. Deras finurliga app för att ordna sommarjobb kan du ladda ned på www.sobb.se


Tipsa en vän Skriv utMatsedel

FOTOKURS 2023

Angeredsutmaningen

Ensamma barn

Skriv i Angeredswebben

Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.

Testannons 1

Testannons 2

Testannons 3

Angeredsgymnasiet FB

Angeredsgymnasiet Insta
Angeredswebben
Ansvarig utgivare:   Rickard Strid
Webmaster:   Rickard Strid
Redaktion:   Signe, Elias, Nellie, Clara, Olle, Lova, Engla, Sabina Sakic, Torbjörn, Alexander