Logga Upp

Sök          Sökhjälp
annons2
annons3

Starka åsikter om åtgärderna gällande pandemin  


Wilma Frost 2020-10-16

Wilma Frost håller i handsprit.
Bild:Sabina S Ramovic
Wilma Frost håller i handsprit.

I mars så kom en pandemi och skakade om vår värld rejält. Många saker i vårt samhälle fick enorma utmaningar. Gymnasieskolorna  rekommenderades att ha undervisning på distans. Nu är många elever tillbaka igen, efter distansundervisningen och vi på Angeredswebben har tagit reda på vad eleverna själva tycker om det i form av intervjuer.   

På skolan har det gjorts en hel del åtgärder för att man ska känna sig extra trygg med tanke på pandemin. Några åtgärder som gjorts är att man får äta i klassrummen istället för Bamba, att man måste sprita och torka av sin arbetsplats när man går därifrån, att man ställt in handsprit i varje klassrum och att skolan har stängt av mitt korridoren med skärmar för att minska antalet människor som passerar där. 

I intervjuerna kom det fram att eleverna tycker lite olika om skolans åtgärder. Rickard Oskarsson säger att han känner sig lite rädd, för att det är svårt att hålla avstånd, när man har rast. 

Ibrahim Abdullahi säger att han känner sig trygg och känner sig inte så rädd för att bli drabbad för Covid-19. Hanna Johansson menar att hon känner sig trygg, för att hon tycker att hon är bra på att hålla avstånd. 

När det gäller åtgärderna, så har eleverna olika åsikter. 

Rickard Oskarsson tycker att åtgärderna är för dåliga för att skydda sig ifrån pandemin. İbrahim Abdullahi känner sig trygg och tycker att åtgärderna är bra! 

Hanna Johansson hävdar att åtgärderna är bra men det finns en sak som är mindre bra. Det är att assistenter och lärare inte har munskydd på lektionstid. Eftersom man egentligen ska hålla två meters avstånd hela tiden oavsett vad man gör. 

Angeredswebben ställde frågan om det finns något mer skolan kan göra för att eleverna ska känna sig extra trygga. Rickard Oskarsson tycker att det är bra att det finns handsprit i varje klassrum och att man håller avstånd i klassrummen. En förbättring man skulle kunna göra för att öka tryggheten är att man inför distansundervisning igen, för att Rickard  menar på att elever kan ha Corona utan symtom. Han vill också att man ska ha munskydd, när man befinner sig i skolans område.  

Hanna Johansson tycker att övriga elever på skolan bör lyssna på att inte vara i RG:s korridorer och acceptera avspärrningarna på skolan. Hon påtalar även att hon brukar se elever gå igenom ändå och hon tycker att lärare och assistenter ska säga till dom men om det inte funkar så tycker hon att rektorerna borde vara ute i korridorerna oftare.      


Tipsa en vän     Skriv utMatsedel

Ensamma barn

Skriv i Angeredswebben

Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.

Testannons 1

Testannons 2

Testannons 3

Angeredsgymnasiet FB

Angeredsgymnasiet Insta