Logga Upp

Sök          Sökhjälp
annons2
annons3

STUDENT ÄVEN I ÅR


Oskar Aastraden 2021-04-30


Det är många som säkert undrar hur studenten kommer att se ut i år. Angeredswebben har pratat med Mia Brkic, studentgeneral på Angeredsgymnasiet.

Mia berättar för oss att studenten kommer att vara under två dagar, onsdagen den 2 juni och torsdagen den 3 juni. På onsdagen gäller dessa tider; 11.00, 13.00 och 15.00. På torsdagen så är tiderna 9.00, 11.00 och 13.00. Klasserna kommer vid sin utsatta tid som de informerats om tidigare och släpps in via entrén där de möts upp av Catarina Josteus och bjuds på välkomstdrink. I entrén så kommer skolbandet att uppträda. Fotografering ingår under dagen och sedan vidtar klassmys i biblioteket med klassen, mentorer, rektor och eventuellt andra inbjudna.

Studentfirandet är anpassat efter epidemin. Bland annat så får man vid ceremonin bara sitta max fyra stycken och man får inte gå runt under ceremonin. Efter att klasserna har varit med på ceremonin så kommer lokalvårdarna att städa biblioteket.

Det är väldigt viktigt att obehöriga inte stör och springer in i skolan eller biblioteket under studentdagen. Detta för att tider ska hållas och städpersonal får jobba ifred. Personalen på skolan kommer att få tydlig information om att hålla sig borta och att inte kramas eller säga hej då under studentdagen. Detta får skötas tidigare under veckorna innan studenten.

Angeredswebben är medvetna om att anhöriga aldrig är med i skolan men undrar ändå, i dessa distanstider om studenten kanske kommer att sändas online. Detta är dock inte aktuellt. Det blir tyvärr inget utspring under årets student, men förmodligen kommer anhöriga att möta upp utanför skolans område. Elever och anhöriga skötte detta exemplariskt förra året och Mia hoppas att det blir lika bra i år. 

- Det är kul att vi i år faktiskt kan anordna studentfirande med tanke på situationen. Jag önskar all lycka till årets studenter, avslutar Mia.


Tipsa en vän     Skriv utMatsedel

Angeredsutmaningen

Ensamma barn

Skriv i Angeredswebben

Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.

Testannons 1

Testannons 2

Testannons 3

Angeredsgymnasiet FB

Angeredsgymnasiet Insta
Angeredswebben
Ansvarig utgivare:   Rickard Strid
Webmaster:   Rickard Strid
Redaktion:   Oskar , Elias, Clara, Wilma, Alice, Anton, Sabina Sakic, Torbjörn, Gustav