Logga Upp

Sök          Sökhjälp
annons2
annons3

Vad händer till hösten?


Alice Grimm Larsson 2020-06-04


Många kanske undrar vad som händer till hösten med gymnasieskolorna runt om i Sverige, kommer de öppna igen? Eller kommer distansundervisningen fortsätta? Många undrar, så därför har vi på angeredswebben intervjuat Ola Lindhé som är en utav rektorerna på Angeredsgymnasiet.

Många kanske funderar på hur skolstarten ska bli till hösten, Ola Lindhé svarar såhär: förra fredagen meddelade statsministern att gymnasieskolor och universitet återigen kommer att kunna arbeta som vanligt från och med den 15 juni. Vi är alltså väldigt glada över att kunna meddela att alla elever är välkomna tillbaka till skolan från och med augusti. 

Nedan följer svaret vi fick från rektorerna innan meddelandet om 15 juni kom.

Den 18 mars utfärdade Folkhälsomyndigheten en rekommendation att Sveriges gymnasieskolor skulle gå över till distansundervisning. De flesta skolor i Sverige följde denna rekommendation. Undantag kan göras för mindre grupper, enskilda elever eller för elever med särskilda behov. De eleverna som omfattas av undantaget får komma till skolan för att genomföra examinationer som inte kan genomföras på distans eller om eleven har särskilda stödbehov.

De här rekommendationerna gäller fortfarande och vi följer dessa men vi väntar på en uppdatering av dessa inom kort. Först då kan vi börja planera inför hösten. I nuläget vet vi inte om distansundervisningen kommer fortsätta till hösten eller inte.

Om det ändå skulle bli distansundervisning så har skolans IKT råd tittat på hur man skulle kunna lägga upp det om distansundervisningen skulle fortsätta men det är inte aktuellt med en sådan plan i nuläget. 

Riksgymnasiet kommer ha fortsatt avsteg från distansundervisningen ifall det blir distansundervisning till hösten.

 

Tipsa en vän     Skriv utMatsedel

Ensamma barn

Skriv i Angeredswebben

Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.

Testannons 1

Testannons 2

Testannons 3

Angeredsgymnasiet FB

Angeredsgymnasiet Insta