Logga Upp

Sök          Sökhjälp
annons2
annons3

Våra händer, ben och tal på Riksgymnasiet


Lova Malm Skinnargård 2023-01-27

Det här är bliss symboler, som hjälper personer med funktionsvariationer att kommunicera med med bla assistenter.
Det här är bliss symboler, som hjälper personer med funktionsvariationer att kommunicera med med bla assistenter.

Det arbetar 28 elevassistenter på Riksgymnasiet för rörelsehindrade i Göteborg, RG just nu. De har blandade utbildningar, kunskap och arbetserfarenhet.

Elevassistenter gör det möjligt för RG att vara just RG. De kompenserar för våra olika funktionsvariationer och de utbildas ständigt för att utvecklas och kunna bli bättre på sitt jobb för eleverna i olika områden.

De hjälper eleverna med det de behöver under skoldagen. De är med eleverna inne i klassrummet för att tillgodose och anpassa för eleverna för att de ska bli en så bra skolgång för eleverna som möjligt. Inne i klassrummet så kan de vara skrivhjälp, ta upp dator men även vara tolk för läraren om antingen eleven arbetar med AKK eller har otydligt tal.

Man kan också ha resurspass med en assistent och då utan lärare. Just nu har nästan alla elever ett resurspass på onsdagar. Vissa av våra assistenter har lite extra ansvar över vissa områden. Dessa områden kan vara tex speciallassistent som har extra ansvar över att elevernas assistans fungerar i varje enskild grupp. Vissa eleveassinter har ansvar för schema och att färdtjänst fungerar. 

Elevassistenten arbetar efter elvernas behov. De är med när klasserna gör aktiviteter utanför skolan. Detta kan tex vara att gå på bio, Liseberg, vara med på vinterresan och resor till Fredrikshamn. De följer även eleverna hem om de bor på elevhem och behöver hjälp att ta sig hem. Man har oftast en bestämd assistent på varje lektion som står på schemat så att man vilken assistent man ska ha, bortsett från sjukdomar och så vidare. Elevassistenten är också med vid matsituation och hygiensituation om elverna har behov av det. Man kan om behovet finns ha med sig personliga assistenter men då ska de backa undan när det är lektion.

Tipsa en vän Skriv utMatsedel

FOTOKURS 2023

Angeredsutmaningen

Ensamma barn

Skriv i Angeredswebben

Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.

Testannons 1

Testannons 2

Testannons 3

Angeredsgymnasiet FB

Angeredsgymnasiet Insta
Angeredswebben
Ansvarig utgivare:   Rickard Strid
Webmaster:   Rickard Strid
Redaktion:   Signe, Elias, Nellie, Clara, Olle, Lova, Engla, Sabina Sakic, Torbjörn, Alexander