Logga Upp

Sök          Sökhjälp
annons2
annons3

Vill du förbättra din hälsa?


Alice Grimm Larsson 2020-12-04


Vi på Angeredswebben har intervjuat Hanna Jadenius om Hälsoteket i Angered. Hanna är fysioterapeuft på Hälsoteket i Angered.


Hälsoteket är en verksamhet för dig som vill skapa bättre hälsa. På Hälsoteket kan du ta del av föredrag, kurser, gruppstöd för livsförändring, hälsorådgivning, kultur och fysisk aktivitet. Alla aktiviteter på Hälsoteket är gratis, för alla! 

Det har öppet måndag till fredag, på dagtid, ca mellan klockan 8:30-16:30. Hälsotekets kontor ligger på Högaffelsgatan 10, mellan Kulturatom och Mattecentrum. Där har vi tillgång till Kulturskolans stora danssal och även en egen konferenssal som vi har pass i. Men många av våra gruppträningspass håller vi på andra ställen där vi lånar lokaler, och detta gör vi för att komma närmare invånarna i Angered. Vi lånar lokaler bland annat på Angereds Arena, Blå Stället, Gunnareds kyrka, Hammarbadet, Folkets hus i Hammarkullen, Hammarkullehallen, fritidsgården i Hjällbo, lokal i Eriksbo, Gårdsten osv. 

På Hälsoteket kan man träna i grupp med andra. Hälsoteket har gruppträningar flera gånger per dag, måndag till fredag. Man kan inte komma dit på egen hand och träna när det inte är några gruppass. På Hälsoteket finns inget gym. Hälsoteket har istället kurser som man får gå på, kurserna håller på olika länge, det beror på vilken kurs man går.  Men kurserna pågår allt från 6-12 veckor.

Förutom kurser så har Hälsoteket föreläsningar och temadagar som man kan delta i. De kan handla om kost, hälsosamma vanor, tobak, psykisk ohälsa, kvinnohälsa, samhällsinformation Hälsoteket har haft bla kommunpolisen, familjecentralen, arbetsförmedlingen och kronofogden på besök. Inför valen vart fjärde år bjuder Hälsoteket ibland in olika partier.

- Personer med funktionshinder kan också vara med på aktiviteterna som Hälsoteket anordnar. Hälsoteket är tillgänglighetsanpassat, men tyvärr är vissa lokaler som vi lånar inte tillgänglighetsanpassade, vilket är jättetråkigt, säger Hanna Jadenius.

- Alla våra pass går att anpassa, men vissa av passen passar bättre när man har en funktionsvariation, tex funkisgympa är ett bra pass om man sitter i rullstol, menar Hanna på.

Just nu under Corona pandemin erbjuder Hälsoteket enbart utomhusträning varje dag kl. 11. De har just nu inga pass inomhus.

Vissa pass på Hälsoteket är öppna för alla medans vissa pass är bara för kvinnor, vissa pass är bara för föräldrar med barn och vissa pass är bara för ungdomar från 13-25 år. 

 

 

Tipsa en vän Skriv utMatsedel

FOTOKURS 2023

Angeredsutmaningen

Ensamma barn

Skriv i Angeredswebben

Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.

Testannons 1

Testannons 2

Testannons 3

Angeredsgymnasiet FB

Angeredsgymnasiet Insta
Angeredswebben
Ansvarig utgivare:   Rickard Strid
Webmaster:   Rickard Strid
Redaktion:   Signe, Elias, Nellie, Clara, Olle, Lova, Engla, Sabina Sakic, Torbjörn, Alexander