Logga Upp

Sök          Sökhjälp
annons2
annons3
Tipsa en vän om denna artikel:
Till:
Från:
ANGEREDSGYMNASIET - VÅR BERÄTTELSE

Om jag själv får barn bör de också växa upp i förorten


Anonym 2018-11-07


Angeredswebben har länge velat att flera elever skulle vara delaktiga i att skriva artiklar och en dag fick vi krönikor från klass SA2a och SA2b. Krönikorna handlar om olika syn på förorten. Det kommer att bli en serie med krönikor. Vi tycker att det är viktigt att krönikorna publiceras för att det är berättelser inifrån, inte ur ett utifrånperspektiv. Texter från människor som bor här.

Jag valde rubriken "Om jag själv får barn bör de också växa upp i förorten" till min krönika eftersom jag helst ville skriva om det då jag jättegärna vill att mina barn ska växa upp i en förort så som jag har gjort. Så som jag känner mig trygg och hemma min förort vill jag också att mina barn ska känna sig trygga och hemma i förorten. 

 Jag bor i Gårdsten som ligger i Angered, jag är född och uppvuxen i Gårdsten. Jag har aldrig bott i någon annan ort och jag har aldrig velat det heller. Jag känner mig som tryggast i Gårdsten trots dåliga saker som kan hända där har jag aldrig varit rädd. Än idag vill jag fortfarande inte flytta från Gårdsten. Jag har lärt mig så mycket av att bo i en förort. Jag har lärt känna människor som kommer från alla världens håll och har sett och lärt mig av andra kulturer och traditioner och jag är glad för det eftersom man får mer kunskap och förståelse för att alla människor är olika och man lär sig respektera alla oavsett bakgrund. Man får på något sätt lära sig att livet inte är lätt, man får inte allt serverat på ett silverfat utan att man får jobba och kämpa för det man vill. Man lär sig att hjälpa till och ta ansvar i hemmet. Det är inte oftast man är bortskämd och får allt man vill om man bor i en förort eftersom man har inte så mycket pengar att använda då föräldrarna inte har så bra jobb eller är arbetslösa. Men det gör att man lär sig att ha tålamod och man får jobba för det man vill ha. 

 Jag är jätteglad för den uppväxten jag har haft, jag tror inta att jag kunde haft bättre uppväxt, det finns bara bra saker att säga om min uppväxt, jag var glad och jag hade många vänner att leka med ute på gården jag kände mig aldrig utanför utan alla fick leka med alla, det var ingen som brydde sig om vilken bakgrund man har eller något annat. Det finns alltid något att göra som när man var barn eftersom man var full av energi och man tröttnade inte på att vara ute och leka. Även om det inte finns så mycket man kan göra i förorten nu när man har växt upp och är runt min ålder 17 år, så är det ändå skönt att gå ut med barndomsvänner och bara hänga i sin ort. Självklart kan man göra mycket för att göra Gårdsten till en bättre plats genom att satsa mycket på ungdomarna genom att skapa mötesplatser och annat som sysselsätter dom så att det inte börjar med dåliga saker som kriminalitet. Det är en klarhet att det finns negativa saker med förorter men jag tycker att alla dom positiva sakerna väger mer. Det finns så mycket fördomar om Gårdsten och andra stadsdelar men jag tycker att det mesta inte stämmer och det är överdriven information för nästan alla som bor i en förort älskar sin förort och trivs där.

 Jag kommer definitivt låta mina barn växa upp i en förort trots fördomarna och de dåliga sakerna som sker där för att jag tror inte man få en bättre uppväxt, man får så mycket nya kunskaper och man lär sig viktiga saker som barnen kommer behöva hela deras liv. Jag vill att de ska känna den gemenskapen och tryggheten i förorten jag kände. Jag vill att dom ska känna att dom är en del av något och att dom har någonstans där dom hör hemma. 


Tipsa en vän Skriv utMatsedel

Angeredsutmaningen

Ensamma barn

Skriv i Angeredswebben

Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.

Testannons 1

Testannons 2

Testannons 3

Angeredsgymnasiet FB

Angeredsgymnasiet Insta