Logga Upp

Sök          Sökhjälp
annons2
annons3
Tipsa en vän om denna artikel:
Till:
Från:

Årets stipendieregn på 101000 kronor 
var höjdpunkt på utsökt studentlunch


Mohamed Suleman 2019-09-05

Många fina uppmärksammanden under 2019 års student.
Bild:Rickard Strid
Många fina uppmärksammanden under 2019 års student.

Årets studentstipendier är utdelade och stipendiaternas oförställda glädje gick inte att ta miste på den här gången heller. Blivande jurister, begåvade gymnasiearbeten, bästa unga ledare, bästa hållbarhetsidé för hotellbruk, trygghetsskapande insatser,  förebilder med civilkurage och arbete för mänskliga rättigheter var några kriterier som belönades den här gången. De sammanlagt 18 stipendierna fördelade sig över alla program.

Inte minst tack vare företagen i Angeredsutmaningen (www.angeredsutmaningen.se) har vår skola numera bland de mest generösa stipendierna i stan. Den senaste studentkullen fick dela på sammanlagt 101000 kronor i olika stipendier med högst varierat innehåll.
Advokatfirman Vinges Mångfaldsstipendium, som numera hängt med i berömvärda 17 år (!) för att öka den etniska mångfalden bland jurister, delades i år ut till Artjola Mata, Diana Kadir och Neda Mohamed Ali, som alla presenterat sina detaljerade planer för att ta sig in på Juristprogrammet på universitetet. Stipendiesumman är 10000 kronor per stipendiat samt löfte om egen mentor och eftertraktat sommarjobb på advokatbyrån. Motprestation från stipendiaterna - de skall ta sig in på utbildningen först.

Sweco delade sin vana trogen ut 5000 kronor till den elev på Samhällsvetenskapsprogrammet som lyckats skapa det bästa gymnasiearbetet - och valet föll på en överlycklig Nasteho Muktar Aden som skrev en kanonuppsats med titeln "Att vara kvinna"..
Göteborg-Angered Rotaryklubb brukar dela ut stipendium på 5000 kronor till årets unga ledare i Angered och där stannade man för Aya Abdulraheem.

Säkerhetsföretaget Stanley Security, som till vardags bygger säkerhet åt företag och samhälle, premierar förstås insatser som gör skolan och Angered tryggare. Årets stipendiat Laila Karim tilldelades de 10000 kronor som avsatts för ändamålet.

Nya stipendier för i år var Comfort Hotel och Stiftelsen Theodor och Hanne Mannheimers fonder. Comfort valde att premiera en riktigt god förebild med civilkurage samt den bästa idén för ett hållbarhetsinitiativ inom hotell- och restaurangvärlden. Vardera 10000 kronor fick Kridsada "Bird" Darayou för det första och Isabella Olsson för det andra - hållbarhetsförslaget.

Mannheimer premierade tre med vardera 5000 kronor för insatser där stipendiaterna på olika sätt försvarat de mänskliga rättigheterna, Kamal Lelzi, Viktor Wilson och Jia Mezori.
Sammanlagt 16000 kronor från Adlerbertska stiftelsen och Spansklärarföreningen fördelades mellan sex glada flickor och en strålande ung man, vilket framgår av en av bilderna i galleriet ovan.

Om du som läser själv tar studenten om ett år så går det bra att redan idag gå in och titta på de olika kriterierna för Angeredsutmaningens stipendier. Det är ingen idé att söka än på ett halvår - men det kan ju vara smart att se vad stipendierna handlar om. Då kan man starta upp det sista skolåret med att verkligen försöka visa att man har det som krävs. http://www.angeredsutmaningen.se/stipendier.html

Tipsa en vän     Skriv utEnsamma barn

Skriv i Angeredswebben

Matsedel

Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.

Testannons 1

Testannons 2

Testannons 3

Angeredsgymnasiet FB

Angeredsgymnasiet Insta
Angeredswebben
Ansvarig utgivare:   Rickard Strid
Webmaster:   Rickard Strid
Redaktion:   Emil, Sofia, James, Wilma, Alice, Hanna, Sabina Sakic, Torbjörn, Gustav