Logga Upp

Sök          Sökhjälp
annons2
annons3
Tipsa en vän om denna artikel:
Till:
Från:
Arenor som förenar

Projekt som bygger upp broar med hjälp av träning


Emil Appelqvist 2019-11-13

Bild:Catarina Josteus
På bilden till vänster ser vi en handbolls spelare från herrlaget Sövehof, bilden i mitten är från ett skräp plockning i Gårda och i bilden till höger sitter Maria från Skanska tillsammans med elever från Angeredsgymnasiet. För mer information tryck på bilderna.

Vid starten av läsåret 2018 har Arenor som förenar varit igång och det är ett projekt som Angeredsgymnasiet, Partille gymnasium, Sävehof och Skanska startade tillsammans. Syftet med projektet är att detta ska vara ett samarbete mellan idrott och näringsliv som skall bygga upp broar med hjälp av träning, utbildning, gemenskap och hälsa.

Jag har intervjuat Catarina Josteus som är fritidsledare här på Angeredsgymnasiet och delaktig i detta projekt och ställt några frågor angående projektet. Hon säger att de som är främst inblandade i Arenor som förenar är Sprint elever från Angeredsgymnasiet, elever från Partille gymnasium, dam/herr spelare som kommer från handbollslaget Sävehof och personal från Skanska. Idéen från början var att skapa kontakter mellan ungdomar i andra stadsdelar, insyn i föreningslivet, språkträning och vara aktivt delaktiga i handbollsträning bara för att många av våra ungdomar inte vet vad handboll är för sport. Så vill vi också kunna ge möjligheten att ge ungdomar bra förebilder och få mer kunskap om de olika yrkesrollerna i byggbranschen och planen som vi har för Arenor som förenar i nuläget är att vi fortsätter så länge intresset finns hos våra ungdomar. Slutligen så har vi grymt, trevligt och spännande schema för detta år.  

Tipsa en vän Skriv utMatsedel

FOTOKURS 2023

Angeredsutmaningen

Ensamma barn

Skriv i Angeredswebben

Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.

Testannons 1

Testannons 2

Testannons 3

Angeredsgymnasiet FB

Angeredsgymnasiet Insta
Angeredswebben
Ansvarig utgivare:   Rickard Strid
Webmaster:   Rickard Strid
Redaktion:   Signe, Elias, Nellie, Clara, Olle, Lova, Engla, Sabina Sakic, Torbjörn, Alexander