Logga Upp

Sök          Sökhjälp
annons2
annons3
Tipsa en vän om denna artikel:
Till:
Från:
ANGEREDSGYMNASIET - VÅR BERÄTTELSE

Politikerna vill ha mer poliser i förorten


Skribent Anonym 2020-02-06


Under några år har elever från SA deltagit med krönikor i Angeredswebben. Krönikorna handlar om olika syn på förorten. Vi tycker att det är viktigt att krönikorna publiceras för att det är berättelser inifrån, inte ur ett utifrånperspektiv. Texter från människor som bor här.

Politikerna vill så gärna ha mer poliser i förorten men när det kommer till oss i förorten så är det inget vi vill ha eftersom vi känner oss otrygga av polisen.

Så här är det, polisen har aldrig velat samarbeta med oss från orten eftersom det har alltid vart utanförskap, vi har aldrig känt att vi får lika mycket hjälp i T.ex Hammarkullen så som Örgryte får hjälp. Vi från orten har alltid varit drabbade även poltikerna har aldrig vart på vår sida. Men jag kan säga så här till både politiker och poliser, om ni inte vill hjälpa oss så har vi från orten börjat hjälpa oss själva. Även om det är många från våra unga killar som blir dödade så reagerar ingen förutom vi från orten. En broder blir skjuten, en son blir skjuten, en broder blir torterad till döds men vilken fucking politker eller polis reagerar? Dem har skitit i oss och det har dem alltid gjort. Senaste tiden har tjejer blivit ihjälskjutna men vilka reagerar? 


De här är så sjukt! Sen ska våra fula poltiker komma snacka om mer poliser i våra orter eller som svenskarna kallar de " drabbade områden". Det handlar tyvärr inte om hur mycket poliser det är. Det handlar mer om hur poliserna ska lösa sånna siuationer som till exenpel mord och kriminallitet. Det kommer fortsätta vara skottlossning, ungdomar fortsätter dö så länge poliserna lämnar ett sånt fall bakom sig. För snälla, hur många gånger har vi hört att poliser har löst mord som händer i orten? När var det sist vi hörde att en från orten som dog, att hans mördare sitter? Det är klart att det är så mycket skjutningar eftersom poliser alltid lägger sånt bakom sig. Men när det kommer till en som heter Andersson i efternamn som blir skjuten på hans bondeställe, då ska det reageras och det står överallt och de är stor polisinsats i flera veckor tills dem hittar mördaren. Men så är det inte i förorten. När en grabb från förorten dör så reagerar ingen, varken poltiker eller poliser och detta har pågått i flera jävla år. Det är sjukt!

Det är mer en politisk 
fråga hur man ska lösa sånna grejer, inte att det skall vara mer poliser i förorten och ärligt, för att vara en från orten som skriver detta, vi kommer bara känna oss otrygga om mer poliser är i våra orten. Mer poliser leder till mer otryggt ställe och mer bråk mellan polisen och ungdomarna. Eftersom poliserna som kommer in i våra orten inte får oss känna oss trygga så leder det till mycket bråk. De behandlar alltid oss dåligt därför behandlar vi dem oxå dåligt. Så som dom behandlar oss som djur ska vi bete oss som djur. Som man bäddar får man ligga. Dem vägrar öppna sina ögon för vad som händer oss så varför ska vi välkomma dem i våra orter. 

Jag som tjej från Hammarkullen kan säga så här att våra skolor också är dåliga. Om det går dåligt för en i skolan en gång, så kommer lärarna skita fullständigt i dig och vad slutar det med? Haha, jo dåliga betyg, dåligt beteende och då är är utvägen kriminiallitet. Dörrarna stängs där framför den killens ögon, han har trasiga sulor och även rispor i hjärtat. Han har en tung sorg, att han inte kunde bli som alla andra, så han valde vägen som imon kommer döda honom. Pojken med rispor i hjärtat har fastnat i en förortsstad. I garaget där alla som misslyckades står han. vet att idag han lever men kanske inte imorgon. 

Det är bara synd att vi från orten är tvungna och lära oss att leva dagen min vän för kanske imorgon finns inte. 

Mitt hjärta gråter för en mor som nyligen förlorade sin son, för en mor som såg sin son lida men inte kunde göra något och slutade med han fick skott i huvudet där i garaget som ledde till hans död. Vad ska poltikerna säga? Jo, kära mor imon blir det mer poliser i orterna det kanske löser sig. Vakna våra politiker! En mor förlorade sin son, en bror förlorade sin broder och blod rinner där på marken. Men ingen reagerar för vi från orten har ingen stark makt för att göra allt själv och lösa allt även om vi vill. 

Mitt hjärta blöder för killen som inte fick uppfylla sina drömmar, eller tjejen som blev missbrukare för hedersproblem och hon drog sig till förortsproblemen. Vad var oddset att vi alltid skulle förlora? 

Så snälla mina poltiker reagera på det som händer. Vakna! Varje dag går ett liv, varje dag lider en mor, en far, varje dag lider en vän. En mamma förlorade sin 3 son nyligen i Stockholm och hennes fråga var, "Hur många ska jag behöva förlora för att poltikerna ska reagera?" 

Det är synd att jag har lärt mig citatet "lev livet min vän för dagen som gick kommer aldrig igen". Det är exakt så det känns för oss när en broder blir skjuten, han kommer aldrig igen.


Tipsa en vän Skriv utMatsedel

FOTOKURS 2023

Angeredsutmaningen

Ensamma barn

Skriv i Angeredswebben

Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.

Testannons 1

Testannons 2

Testannons 3

Angeredsgymnasiet FB

Angeredsgymnasiet Insta
Angeredswebben
Ansvarig utgivare:   Rickard Strid
Webmaster:   Rickard Strid
Redaktion:   Signe, Elias, Nellie, Clara, Olle, Lova, Engla, Sabina Sakic, Torbjörn, Alexander