Logga Upp

Sök          Sökhjälp
annons2
annons3
Tipsa en vän om denna artikel:
Till:
Från:
Krönika

Ta viruset på allvar!


Sultane Hussein 2020-04-21

Bild:Sultane Hussein

I nuläget är människors liv i fara på grund av det nya coronaviruset. Många människor har dött och förlorat sina nära och kära och dessutom har flera blivit arbetslösa. Varje dag smittas många människor av coronaviruset och de blir allvarligt sjuka särskilt de som tillhör riskgrupperna. Nu har vi en tuff och sorglig situation i hela världen och vi alla måste tar ansvar på ett allvarligt sätt. Vissa länder bry sig inte om människors liv, de bara tänker på pengar och ekonomi och några av diktatoriska länder har försökt att dölja viktig information om viruset på grund av olika skäl. Därtill borde all information om viruset översättas till flera olika språk.

 

För det första tror jag att många länder inte var redo för coronaviruset. De har inte tillräckligt med skyddsutrustning, ingen har tänkt på att de skulle få en sån pandemi, alla länder har slösat pengar på industri, vapen och handel. Utöver det gör länderna alltför lite mot viruset. “En lång rad länder som inte gör tillräckligt” för att bromsa spridning av coronaviruset enligt TT i Aftonbladet (2020-03-05). De gör alltför lite mot viruset, för att de bara tänker på ekonomin. Men kan ekonomin vara viktigare än människors liv?Vi vet att ekonomi är mycket viktig för länder och utan ekonomi kommer många människor att bli arbetslösa och fattiga men när antalet döda stiger till skräcksiffror då löser sig inte ekonomi. Länderna säger att de gör sitt bästa för att bromsa spridningen men om de gör det varför ökar då smittan?

  

För det andra om alla länderna hade ansträngda regler från början av smittan då skulle situationen inte ha varit så farlig som den är nu. Alltså om de hade undersökt och testat människor som varit utomlands om de haft feber eller varit förkylda och samtidigt satt dom i karantän så hade det begränsat smittan redan från början. De borde stänga alla restauranger och affärer utom mataffärer och apotek. Utöver det så tycker jag att man ska sanera hela landet med ytdesinfektion, till exempel bussar, tåg, flygplatser, skolor, spårvagnar och så vidare.


Nu måste alla länder samarbeta mot viruset och försöka bromsa smittan och samtidigt ta det på största allvar. Sätt hårdare regler nu!

 

Tipsa en vän     Skriv utMatsedel

Angeredsutmaningen

Ensamma barn

Skriv i Angeredswebben

Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.

Testannons 1

Testannons 2

Testannons 3

Angeredsgymnasiet FB

Angeredsgymnasiet Insta
Angeredswebben
Ansvarig utgivare:   Rickard Strid
Webmaster:   Rickard Strid
Redaktion:   Elias, Clara, Lova, Anton, Sabina Sakic, Torbjörn, Gustav