Logga Upp

Sök          Sökhjälp
annons2
annons3
Tipsa en vän om denna artikel:
Till:
Från:

Munas simskola
kan vinna 50000 kr


Hafsa Mohamed 2020-08-19

Muna Idow startade simskolan Mermaid UF när hon gick i trean.
Muna Idow startade simskolan Mermaid UF när hon gick i trean.

New Buddies UF fick JCE-gruppens Entreprenörspris 2017. Företaget hjälper nyanlända ungdomar att få en bättre start i sitt nya hemland.
New Buddies UF fick JCE-gruppens Entreprenörspris 2017. Företaget hjälper nyanlända ungdomar att få en bättre start i sitt nya hemland.

Muna Idow och hennes simskola Mermaid har kvalificerat sig till den stora finalen för JCE-gruppens årliga entreprenörspris på 50000 kronor. Samma pris som UF-företaget New Buddies vann 2017 - också dessa ungdomar här från Angeredsgymnasiet.
I maj var Muna, som framgår av andra artiklar är i AW, med i finalen för SM i Ung Företagsamhet, som just detta märkliga pandemiår avgjordes i en digital version över hela landet.

JCE-gruppen är ju ett stort och framgångsrikt göteborgsföretag som äger och driver mängder av företag runt om i världen med 3800 anställda och långt över tre miljarder i omsättning.
Entreprenörskap är förstås jätteviktigt för företaget, som är uppbyggt av entreprenörer och startat här i Göteborg av Jan Christer Ericsson. Därför vill man vara med och premiera unga entreprenörer som startat egna företag, precis som Muna nu gjort med sin simskola för tjejer och killar som inte fick lära sig simma i hemlandet. Idag finns simskolan Mermaid i fyra olika bassänger i Göteborg.

Men konkurrensen om årets pris är stenhård. Förutom Muna och Mermaid tävlar årets vinnare från den regionala UF-mässan i Göteborg i mars, Beelieve, som säljer andelar i bikupor för att bidra till binas återväxt. Dessutom Retain and recall, som säljer handgjorda chokladpraliner, Gottlery som tillverkar glasskedar gjorda av kakdeg och Distract som utvecklat en liten finurlig produkt som skall fånga småbarns intresse så att de glömmer bort sprutan på läkarmottagningen. 
Alla duktiga entreprenörer med andra ord - och ett av företagen får snart det fina priset som kan innebära en extra skjuts framåt i företagsbygget. Simma lugnt, Muna!

Mer om Munas simskola kan du läsa i GPs artikel https://www.gp.se/livsstil/simningen-blev-ytterligare-ett-steg-mot-friheten-f%C3%B6r-muna-1.31381757

Eller följa i SVTs reportage här https://svt.se/nyheter/lokalt/vast/ung-tjej-lar-andra-tjejer-att-simma


Tipsa en vän Skriv utMatsedel

Angeredsutmaningen

Ensamma barn

Skriv i Angeredswebben

Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.

Testannons 1

Testannons 2

Testannons 3

Angeredsgymnasiet FB

Angeredsgymnasiet Insta