Logga Upp

Sök          Sökhjälp
annons2
annons3
Tipsa en vän om denna artikel:
Till:
Från:
Intervju med rektorer

Rektorer i högtalarljuset


Alice Grimm Larsson 2020-10-16

Rektorerna Calina Folme, Roger Bloom, Ola Lindhé och Agneta Wessman Alsin
Rektorerna Calina Folme, Roger Bloom, Ola Lindhé och Agneta Wessman Alsin

Vi på Angeredswebben har ställt fem frågor till rektorerna för att lära känna dem bättre.

Calina Folme
Vi ställde frågan till Calina om hur hon tycker att det känns när hon ska tala i högtalarna inför hela skolan? Vad är viktigt att tänka på? Varför spelar ni bara inte in talen så att ni slipper att prata live i högtalarna varje dag?

Calina berättar att:
-"I början kändes det svårt att prata i högtalarna, mycket då man hör sig själv vilket gör att man lätt tappar tråden i talet. Nu är det ganska roligt eftersom man faktiskt blir bättre på det samt att man ser och hör att elever och personal lyssnar på vad man säger. Vi tror att det blir mer effektfullt om vi pratar live varje dag istället för att spela in en slinga. Om man hör samma tal varje dag så kommer man inte lyssna så noga efter ett tag."

Vad är dina starkaste och svagaste sidor?
- "En av mina starkaste egenskaper är mer en färdighet, nämligen att jag är bra på att ha många bollar i luften samtidigt. Jag trivs med att ha mycket att göra men framförallt med att ha många olika saker att göra.", säger Calina. 

- "Min svagaste egenskap är nog att jag ofta tar på mig för mycket vilket gör att jag inte alltid kan prioritera det som jag hade velat göra.", berättar Calina.

Roger Bloom
Till Roger ställde vi frågan om hur det är att vara rektor på Angeredsgymnasiet. Vi fick då svaret att det krävs hårt jobb och långa dagar men det är inspirerande och utvecklande.

- "Jag är tacksam över att jag fått förtroendet att vara en del av Angeredsgymnasiet som rektor.", menar Roger.

Roger starkaste egenskap är att han är positiv livsåskådning. 

- "Hela världen kan ofta upplevas vara helt upp och ner men det blir enklare och roligare att leva om man fokuserar på det goda. För det finns alltid ljusglimtar i livet. Svårigheten kan vara att finna dem men skuggor kan inte uppstå i totalt mörker, runt hörnet skiner solen!", förklarar Roger.

Roger svagaste egenskap är att han har höga krav på sig själv, han hatar att förlora. Vill lära av framgång ej av misstag.

Ola Lindhé
Till Ola ställde vi på Angeredswebben denna frågan: Hur tror du/ni att det påverkar skolpersonal och alla elever att ni pratar om reglerna i skolan kring covid-19 varje dag?

"Jag tror och hoppas att alla ska uppfatta våra samtal om Covid -19 som en påminnelse. Att alla ska komma ihåg att fortsätta visa hänsyn och omtanke om sig själva och varandra.", säger Ola Lindhé.

Olas starkaste egenskap är att han är väldigt strukturerad vilket har underlättat i sitt jobb som rektor. 

Olas svagaste egenskap:
Hans svagaste egenskap är att han är lite för intresserad av fotboll och kan bli lite besviken om hans lag förlorar. Som tur är så hejar han på det bästa laget!, säger han själv.

Agneta Wessman Alsin
Vi frågade Agneta om hur många gånger om dagen som rektorerna talar ut i högtalarna?

Agnetas svar blev då så här:
- "Rektorer på skolan informerar en gång om dagen i skolans högtalare. Vi påminner om de regler och anpassningar med anledning av Covid-19 som vi gjort på skolan och som vi alla här måste hjälpas åt med att följa."-

Agnetas starkaste egenskap är att hon är ganska envis och ger inte upp i första taget vilket är en viktig egenskap i många sammanhang, menar hon.

Hennes svagaste egenskap är att hon har svårt att lämna ”jobbet” för det är så roligt och mycket att göra, det är något som hon behöver jobba på.


Tipsa en vän     Skriv utMatsedel

Ensamma barn

Skriv i Angeredswebben

Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.

Testannons 1

Testannons 2

Testannons 3

Angeredsgymnasiet FB

Angeredsgymnasiet Insta