Logga Upp

Sök          Sökhjälp
annons2
annons3
Tipsa en vän om denna artikel:
Till:
Från:

De trivs med lugn arbesmiljö och liten klass


Wilma Frost 2020-12-04

Clara och Elias ute i koridorren
Bild:Wilma Frost
Clara och Elias ute i koridorren

Vi på Angeredswebben har intervjuat två av dom nya ettorna som börjat på Riksgymnasiet. Om hur det var att börja här och hur dom trivs. Eleverna heter Clara Eriksson och Elias Cederholm. Båda två valde att läsa det Estetiska programmet med inriktning estetik och media.

Båda trivs bra och tycker att det är toppen att skolan är anpassad för personer med funktionsnedsättningar. De tycker det är väldigt skönt att man inte är så många i klassen. Båda har erfarenhet av att gå i en större klass och Clara säger att hon nu tycker det är bra att det är tyst på lektionerna, för när hon gick i en klass med 24 elever så var det mycket stökigt i klassen. 

De har gemensamt att dom gillar engelska och är överens om att matte inte direkt är favoritämnet. Clara tycker även om medie kurserna, framförallt estetisk kommunikation och foto.   

Det viktigaste med skolan tycker Elias är maten. Om man inte får i sig bra näring och energi påverkar det inlärningen i skolan, menar han. 

Det är viktigt att få godkänt i ämnena och få rätt hjälp och stöd, säger Clara.  

Så här tycker dom om skolans anpassningar gällande pandemin. Clara tycker att anpassningarna gällande Covid är bra.  Elias tycker att dom är ganska bra, speciellt att vi måste sprita händerna och torka av datorerna med ytdesinfektion efter användning. Han tycker också det är bra att vi äter i Kulturatom istället för bamba. Nu när det är Corona.      


Tipsa en vän     Skriv utMatsedel

Ensamma barn

Skriv i Angeredswebben

Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.

Testannons 1

Testannons 2

Testannons 3

Angeredsgymnasiet FB

Angeredsgymnasiet Insta