Logga Upp

Sök          Sökhjälp
annons2
annons3
Tipsa en vän om denna artikel:
Till:
Från:

Jibril fick årets stipendium
för sin viktiga Coronakampanj


Hafsa Mohamed 2020-12-21

Jibril Hirsi årets stipendiat hos Öppet Hus efter att ha startat en elevkampanj på Angeredsgymnasiet för att informera om Coronaskydd på olika hemspråk.
Jibril Hirsi årets stipendiat hos Öppet Hus efter att ha startat en elevkampanj på Angeredsgymnasiet för att informera om Coronaskydd på olika hemspråk.

Angeredswebben har redan skrivit om hur Jibril Hirsi, som tog studenten från Ekonomiprogrammet i somras, redan under våren startade en kampanj där elever informerade brett om Coronaskydd på sina hemspråk. Nu har han fått mentorsföreningen Öppet Hus fina stipendium för det fina initiativet i en tid när alla goda insatser verkligen behövs.

Det här blev det andra stipendiet inom loppet av ett år som Öppet Hus delade ut till en före detta elev på Angeredsgymnasiet, senast var det ju naturvetaren och numera Chalmeristen Laila Karam som fick stipendiet vid en fin ceremoni på Konserthuset. Någon sådan blev det förstås inte för Jibril i dessa pandemitider, när antalet människor som samlas måste stanna vid åtta. Men utdelningen fick en fin, minnesvärd och högtidlig inramning i liten skala i alla fall.
Jibril fick dela årets stipendium med Hinda Mohamud, som 2015 startade SYV Konsulting som hjälper arbetslösa invandrare att hitta jobb. En uppgift som förstås blivit ännu viktigare under det senaste året.
Öppet Hus, som ju är en del av Angeredsutmaningen, hjälper sedan 20 år tillbaka ungdomar med att få tillgång till proffsiga mentorer som kan hjälpa till att öppna dörrar för utbildning, jobb och karriärplanering med mera. Du kan ansöka om en mentor redan under gymnasietiden på hemsidan www.oppethus.se och vara igång redan i januari. Vill du läsa mer om Jibrils initiativ för att stoppa Coronan så hittar du artikeln i Angeredswebben på länken http://angeredswebben.se/coronainformation-pa-va-rahemspra-k-ra-ddar-ma-nga-liv-1

Tipsa en vän Skriv utMatsedel

FOTOKURS 2023

Angeredsutmaningen

Ensamma barn

Skriv i Angeredswebben

Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.

Testannons 1

Testannons 2

Testannons 3

Angeredsgymnasiet FB

Angeredsgymnasiet Insta
Angeredswebben
Ansvarig utgivare:   Rickard Strid
Webmaster:   Rickard Strid
Redaktion:   Signe, Elias, Nellie, Clara, Olle, Lova, Engla, Sabina Sakic, Torbjörn, Alexander