Logga Upp
annons2
annons3
Tipsa en vän om denna artikel:
Till:
Från:

Intervju med rektor Agneta


Clara Eriksson 2021-10-08


Jag har intervjuat rektor Agneta Wessman Alsin, innefattande planerna på skolan i höst, aktiviteter, vaccinering och Covid-19.

På frågan om hennes förväntningar inför hösten svarade hon att det ska bli en höst med många härliga ungdomar i huset som gör sitt allra bästa för sin framtid, tillsammans med personal. Agneta säger också att hösten har börjat lugnt med många leenden från alla elever man möter i klassrum, i korridorer och i Restaurang Blå.

Jag ställde frågan om hon väntar sig en lugn eller rörig höst. 

- Att vara tillbaka bland klasskamrater, lärare och personal här på skolan är nog ganska positivt. Det är också det eleverna säger när jag pratar med dom, det är härligt att vara tillbaka till skolan och studierna, påpekar Agneta.

Jag frågade Agneta om aktiviteter på skolan och hennes svar var att det beror på Covid läget och vilka restriktioner som kommer att gälla utifrån olika beslut av Folkhälsomyndigheten och Utbildningsnämnden i Göteborgs Stad.

I samband med frågan kring aktiviteter, ville jag se över om dem aktiviteterna kommer vara anpassade för oss på Riksgymnasiet. Agneta svarade att elevkåren ordnar aktiviteterna och att dem kommer vara anpassade för alla. 

Gällande vaccineringen på skolan så säger Agneta att rektorerna är jätteglada och stolta över att vi nu har ett samarbete med Närhälsan i Hjällbo och att deras distriktssköterskor är här två dagar i veckan och har drop-in för vaccinationer. Våra duktiga lärare har också på ett fantastiskt bra sätt bidragit till information om detta ute i sina klasser, menar Agneta.

Sist men inte minst så var jag nyfiken på hur rektorerna tänkte kring avspärrningarna i skolan gällande Covid-19. Den respons jag fick var att skolan följer det som sker i samhället och tar beslut när det blir aktuellt kring att avspärrningarna på skolan ska tas bort. 


Tipsa en vän     Skriv utMatsedel

Angeredsutmaningen

Ensamma barn

Skriv i Angeredswebben

Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.

Testannons 1

Testannons 2

Testannons 3

Angeredsgymnasiet FB

Angeredsgymnasiet Insta
Angeredswebben
Ansvarig utgivare:   Rickard Strid
Webmaster:   Rickard Strid
Redaktion:   Oskar , Elias, Clara, Wilma, Alice, Anton, Sabina Sakic, Torbjörn, Gustav