Logga Upp

Sök          Sökhjälp
annons2
annons3
Tipsa en vän om denna artikel:
Till:
Från:

Inställningen spelar roll


Alice Grimm Larsson 2022-02-04


Man pratar ofta om allt negativt som händer i världen, människor som slåss, människor som är elaka mot varandra, människor som förstör, bråk, kriminalitet osv. Men tidningar och nyheter rapporterar sällan om människor som gör fina saker, hjälper människor och som verkligen bryr sig på riktigt. För de människor finns också och jag anser att de måste också komma fram i allt skit som händer i världen. Vår värld är full av kärlek och inte bara mörker och kriminalitet. 

Jag har en CP-skada som påverkar min funktion i hela kroppen. Men trots det bestämde jag  mig för att åka tåg från Borås ända till Falun, tågresan skulle ta mig 6 timmar och 30 minuter inklusive byten. På det första bytet hade jag dock ingen ledsagning, så jag var lite smått nervös. Men så kom tågvärdinnan som bara skulle ta min biljett, det jag inte visste då var att hon skulle göra ett stort intryck på mig. Jag frågade lite snällt om hon kunde hjälpa mig av tåget på grund av att jag inte hade någon ledsagning. Jag tänkte att jag får bara lösa att komma på nästa tåg.

Hon började då berömma mig för att jag gjorde en sån lång resa ensam. Hon började också berätta för mig vilken fantastisk människa jag var och att jag skulle vara stolt över mig själv. Jag sa då att jag inte hade någon ledsagning till nästa tåg vilket gjorde henne arg att jag inte fick det. Efter en stund kom hon tillbaka och sa att hon hade pratat med sin kollega och att de egentligen inte får göra så, men hon sa att hon kunde följa med mig till nästa tåg. Hon tog mina väskor och mig under armen vid den stationen jag skulle av och följde med mig upp i hissen till nästa tåg.  Under hela vägen påpekade hon vilken fantastisk människa jag var trots att hon bara hade känt mig i enbart 10 minuter. Jag blev så berörd av denna händelse och är tacksam över att jag fick träffa denna underbara människa på min resa.

Med detta sagt så vill jag upplysa världen om att bakom alla negativa nyheter om kriminalitet och om människor som slåss, så finns det faktiskt de som bryr sig om människor och som gör världen till en bättre och finare plats. Detta tycker jag borde upplysas mer i våran dystra värld. Människor blir glada av att få höra positiva nyheter också även om det inte har en så stor betydelse för världen eller mänskligheten.

Hur är det då att resa under en coronapendemi? Corona har påverkat samhället något enormt och att åka ut och resa både inrikes och utrikes har inte alltid varit en självklarhet. Där människor samlas är där smittan oftast sprids.

Det positiva 2021 när det gäller coronapandemin var att vaccinet kom och smittan gick ner. Vaccinet gjorde så att vi kunde börja leva som vanligt igen trots att man ändå fick ha coronan i bakhuvudet. Egentligen allt vi gjorde under 2021 påverkades av Coronapandemin och vi fick tänka till en extra gång innan vi till exempel hälsade på släkten.. Att vara rädd om de äldre och de sköra var också en stor del under året. Att inte kunna träffas som vanligt och att sakna de man älskar var en stor del av 2021 för många. Detta tror jag påverkade många, inte minst de äldre på äldreboenden som hade besöksförbud, tänk vad ensamma de har varit under pandemin, men som tur är finns ju tekniken så att man kan träffas iallafall även om man inte gör det fysiskt. Jag tror att det har räddat många äldre. Hoppet kom tillbaka i höstas men i december kom den tragiska nyheten att en ny variant av coronaviruset, nämligen Omikron skulle skaka våran värld igen.

Men vad har mänskligheten inte klarat av innan? Även om hoppet är lågt just nu så håller vi fortfarande huvudet högt och kämpar lite till. Coronapandemin har inneburit stora förändringar i mångas liv. För mig har det även hänt stora förändringar på ett personligt plan, även om det inte har att göra med pandemin. Min stora förändring under 2021 var när mamma skilde sig från min bonuspappa och vi flyttade ifrån mitt barndomshem. 

Det var lite blandade känslor, skönt att få en livsförändring och kasta ut det gamla och in med det nya. Men samtidigt så hade jag separationsångest för att lämna det hus som jag har vuxit upp i. Det är mycket som har hänt i det huset och tagit med sig mycket känslor hos mig, både positiva och negativa, men mest positiva. Det har därför varit svårt att säga "hejdå" till det huset, eftersom att det har varit så stor del av mitt liv.

När vi flyttade till den nya lägenheten var det som att påbörja ett nytt liv. Vi flyttade på sommaren vilket jag tror gjorde det lättare, både för mig och mamma att hantera separationen. Detta eftersom att på sommaren är det ljust och varmt och då tror jag att livet i allmänhet blir mycket enklare trots att man går igenom något jobbigt. Jag tror till exempel att om det hade varit grått och kallt ute så hade det varit jobbigare. Även om inte allt beror på det såklart så tror jag att det är lättare att flytta på sommaren, då man oftast brukar ha mer energi med tanke på ljuset.

Nu, ett halvår senare känns det så rätt med den nya lägenheten. Det känns som att jag och mamma har fått en nystart i livet, att vi har börjat om på en ny kula på något sätt. Vi båda har landat i det nya och nu känns det verkligen som vårt hem.

Efter regn kommer alltid solsken och det talesättet tycker jag stämmer väldigt bra överens med flytten året 2021. Även om det händer något som är skit så blir det oftast alltid bra i slutändan. Det onda har alltid något gott med sig, vilket jag tror på väldigt mycket.  Även fast det handlar om en nervös resa, en pandemi eller en flytt med massor utav separationsångest så blir det ändå bra tillslut. Mitt 2021 slutade väldigt bra trots allt som hade hänt under året, positivt som negativt.


Tipsa en vän Skriv utMatsedel

FOTOKURS 2023

Angeredsutmaningen

Ensamma barn

Skriv i Angeredswebben

Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.

Testannons 1

Testannons 2

Testannons 3

Angeredsgymnasiet FB

Angeredsgymnasiet Insta
Angeredswebben
Ansvarig utgivare:   Rickard Strid
Webmaster:   Rickard Strid
Redaktion:   Signe, Elias, Nellie, Clara, Olle, Lova, Engla, Sabina Sakic, Torbjörn, Alexander