Logga Upp

Sök          Sökhjälp
annons2
annons3
Tipsa en vän om denna artikel:
Till:
Från:

AG-cup 2022
Hög klass och entusiasm


Rickard Strid 2022-04-01

Bild:Gustav Öhlund

Bild:Clara Eriksson

Bild:Clara Eriksson

Bild:Rickard Strid

Bild:Rickard Strid

Under veckorna 12 och 13 spelas och avgörs AG-cup 2022 på Angeredsgymnasiet. Under dessa dagar gör drygt 500 högstadieelever upp om de åtråvärda bucklorna. Fredagen den 1 april avslutas cupen med finalspel.

Angeredswebben besöker idrottshallen fredagsförmiddagen under finaldagen. Det är liv och rörelse både i entré, på läktare och på plan. Semifinalen för flickor mellan Stadsparksskolan och Fässbergsskolan pågår och det är en spännande sådan. Efter full tid står det 1-1 efter ett böljande och spänt spel i slutminuten. Fässbergsskolan har tidigare i veckan gått obesegrad genom kvalspelet med 16 gjorda mål och 0 insläppta. Stadsparksskolan har vunnit två av sina matcher i kvalet men har gjort en bra semifinal. Nu stundar straffar. 

Under åren som gått har det varierat hur man erbjudit plats för publik. Detta år spelas matcherna för publik och spänningen i hallen är påtaglig, inte bara på plan. Straffläggningen börjar och vi bjuds på hög kvalitet. Angeredswebbens utsände är imponerad och det utvecklar sig till en nagelbitare. Lagen är jämna och kvitterar varandras straffar eller så lyckas målvakterna kvittera varandras räddningar. Publiken vill vara med och snart får arrangererna mota tillbaka de intresserade. Slutligen drar Fässbergsskolan det längsta strået. I skrivande stund laddas det säkert om inför finalen senare under dagen mot Bergumsskolan. Garanterat en rysare. Bergum gick också de obesegrade igenom sitt kval, även de med en målskillnad på 16 gjorda mål och 0 insläppta.

AG-cup är en återkommande fotbollsturnering för högstadieskolor i Göteborgsregionen. Cupen startade 2008 och spelas i år för 12:e gången efter två års Corona-uppehåll. I år deltar 22 skolor med sammanlagt 54 lag.Cupen spelas under 7 dagar, 6 dagars gruppspel och en finaldag.

Tipsa en vän Skriv utMatsedel

FOTOKURS 2023

Angeredsutmaningen

Ensamma barn

Skriv i Angeredswebben

Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.

Testannons 1

Testannons 2

Testannons 3

Angeredsgymnasiet FB

Angeredsgymnasiet Insta
Angeredswebben
Ansvarig utgivare:   Rickard Strid
Webmaster:   Rickard Strid
Redaktion:   Signe, Elias, Nellie, Clara, Olle, Lova, Engla, Sabina Sakic, Torbjörn, Alexander