Logga Upp

Sök          Sökhjälp
annons2
annons3
Tipsa en vän om denna artikel:
Till:
Från:
Café MUMS i entrén

Är du sugern på efterrätt?
 


Nellie Ebson 2023-03-24


På onsdagar mellan 12-15 säljs det pannkakor och våfflor i stora entrén. Tjejerna som har startat caféet Mums heter Samanta Muratovic, Aisha Hassan, Mariam Nuru och Imeilnta Mantho och de går i HA21, Handel och administration programmet.

Anledningen till att de valde att göra detta var för att de tror att det kommer ge glädje till eleverna på skolan. De tror också att detta kommer att bidra till en gemenskap genom att elever samlas och fikar i skolans café. De vill ge elever hopp om att man kan göra goda gärningar även i skolan. De säljer ungefär 40 st pannkakor, 40 st våfflor, 30 st choklad tortilla och drycker. De startade caféet för att eleverna skulle få lite efterrätt efter lunchen så de får i sig lite socker och klarar av skolan med ett glatt humör.

För tre choklad tortillas kostar det 25 kr, för två pannkakor kostar det 35 kr, för två våfflor kostar det 35 kr och då ingår frukt nutella glass och grädde mm. Capri sun kostar 10 kr och klubbor kostar 4 kr.

Pengarna kommer gå till att investera i deras UF-företag om allting går som det ska så är planen att investera i smörgåsar små förrätter mm. Just i dagsläget har de inte glutenfritt eller laktosfritt men de informerar alltid, hjälper kunden med att berätta innehållet. De kommer småningom börja servera laktosfritt och glutenfritt men först vill de se hur allting går. Syftet är att de ska lära sig om företagsekonomi, hur man investerar, få erfarenheter och lära sig om kundservice, hur man får sitt företag att växa och få kunskaper inom jobblivet. 

Planen att sälja pannkakor i entrén är att göra detta tills de går ut gymnasiet men de fortsätter så länge eleverna vill ha de kvar.

 

Tipsa en vän Skriv utMatsedel

FOTOKURS 2023

Angeredsutmaningen

Ensamma barn

Skriv i Angeredswebben

Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.

Testannons 1

Testannons 2

Testannons 3

Angeredsgymnasiet FB

Angeredsgymnasiet Insta
Angeredswebben
Ansvarig utgivare:   Rickard Strid
Webmaster:   Rickard Strid
Redaktion:   Signe, Elias, Nellie, Clara, Olle, Lova, Engla, Sabina Sakic, Torbjörn, Alexander