Logga Upp

Sök          Sökhjälp
annons2
annons3
Tipsa en vän om denna artikel:
Till:
Från:
Av våra elever

Engagemang på Angeredsgymnasiet


Lova Malm Skinnargård 2023-06-02


Våra otroliga engagerade elever på Angeredsgymnasiet som vill göra skoldagarna roligare för sina kompisar. De anordnar olika aktiviteter.

Elevkåren ser till att rasterna blir roligare för eleverna i skolan. Vi är med och påverkar olika skoldemokratiska plattformar så att elevernas röster blir hörda. Vi ordnar också skolval, ibland resor och tävlingar utanför skola.

Jag frågade Aysel Shiraliyeva, avgående ordförande i elevkåren hur de delar upp arbetet mellan sig, men även hur många som är med i elevkåren i år. 
Nästan 80% av eleverna i skolan är med som medlemmar i elevkåren. Av dom har 13 elever blivit utvalda som styrelsemedlemmar. När det finns arbete att göras brukar vi under våra möten ta fram några som är extra ansvariga för arbetet, men ofta hjälps alla åt, säger Asyel. Hon påstår i intervjun att nuvarande elevkår röstades fram i deras årsmöte.
När jag intervjuade Aysel så var en av frågorna som jag också ställde hur mycket pengar elevekåren lägger varje år. Och hon berättade att dom lägger några tusenlappar men det varierar. 
Under intervjun så var en av frågorna jag ställde hur  man vill utveckla Angeredsgymnasiets elevkår. Hon sa att de är med i Sveriges elevkårer och där får de inspiration av att träffa andra kårer.
Jag frågade Aysel om de själva ville lägga till nåt i intervjun och då svarar dom att det borde finnas fler elevkårer på fler skolor. Ju fler som engarerar sig desto bättre för att eleverna får kunskap om hur det är att bygga upp en demokratisk organisation. 

  


 

Tipsa en vän Skriv utMatsedel

FOTOKURS 2023

Angeredsutmaningen

Ensamma barn

Skriv i Angeredswebben

Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.

Testannons 1

Testannons 2

Testannons 3

Angeredsgymnasiet FB

Angeredsgymnasiet Insta
Angeredswebben
Ansvarig utgivare:   Rickard Strid
Webmaster:   Rickard Strid
Redaktion:   Signe, Elias, Nellie, Clara, Olle, Lova, Engla, Sabina Sakic, Torbjörn, Alexander